Overslaan naar content

AV Solution Architect

Op locatie
 • Breukelen, Utrecht, Nederland
AV-techniek

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe collega?

Bij AVEX werken wij vanuit 7 vestigingen in Nederland, België en de UK aan grote en kleine projecten op het gebied van audiovisuele projectinrichting en eventsupport. En ons team groeit.

Graag komen wij voor ons Engineering team in contact met kandidaten voor de functie van:


AV Solution Architect


Als Solution Architect ben je vanaf de salesfase tot de oplevering betrokken bij een project. Je bent verantwoordelijk, van de ontwerp- tot en met uitvoeringsfase, voor de technische realiseerbaarheid van complexe VC-, IT- en AV installaties, Jouw bijdrage leidt er toe dat de aangeboden installatie voldoet aan de specifieke wensen van de klant. Security is hierbij van essentieel belang.


Tijdens de offertefase werk je nauw samen met de betrokken Accountmanager. Jij bent verantwoordelijk voor de realisatie van het technisch ontwerp, waarbij je zorgt voor verdere detaillering en uitwerking van de klantwens. Gesprekken met de klant kunnen onderdeel uitmaken van dit proces. Het resultaat van deze offertefase zijn een aantal deliverables waarop het aanbod aan de klant wordt gebaseerd.


Als Solution Architect heb je tijdens de uitvoerfase een leidende rol binnen onze projectteams. Je zet de lijnen uit voor jouw teamgenoten en bepaalt de technische route voor de realisatie. Je begeleidt het team op technisch vlak en uiteraard help je zelf ook nog een handje mee.

Zo ben je verantwoordelijk voor een optimale overdracht van technische informatie richting onze CAD-tekenaars, Projectmanagers, Werkvoorbereiders en Uitvoerende technici. Je reikt de informatie op een dusdanig gedetailleerde wijze aan zodat de CAD-tekenaars hun deliverables kunnen maken en de technici de installatie eenvoudig kunnen realiseren. Onderdeel hiervan is de controle van gedetailleerde schema’s & ICT-infrastructuren en het proactief geven van advies. Tijdens de uitvoer blijf je aanspreekpunt voor de uitvoerende technici en zorg je mede voor de controle van de technische kwaliteit van de uitvoering.

Vereisten

Je hart gaat sneller kloppen van complexe audiovisuele en ICT oplossingen en stelt alles in staat om klanten en collega’s te ondersteunen met jouw kennis en inzicht. Verder heb je... 

 • HBO werk- en denkniveau 
 • tenminste 5 jaar relevante ervaring met AV- en VC-technieken;
 • kennis van digitale video & audio technieken/signalen, interfacing, scaling, projectie/display technieken, akoestiek, microfoontechniek en geluidssystemen en vergevorderde kennis van ICT, VC en de bijbehorende infrastructuur;
 • Bij voorkeur vul je dit aan met de nodigde AV/ICT ertificeringen en heb je kennis en ervaring met ITIL;
 • Last but not least; je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij

AVEX biedt je een afwisselende en uitdagende baan in een boeiende branche waar gebruik gemaakt wordt van de modernste technologieën. Binnen ons familiebedrijf heerst een open en positieve ‘can do’ sfeer. Plezier in je werk is de basis van goede resultaten. We stellen de klant centraal en denken proactief mee.


Naast een moderne werkomgeving bieden wij;

 • Een marktconform salaris
 • 25 vakantiedagen
 • 13 extra ADV dagen die je mag verruilen voor een hoger loon of gewoon lekker vrij kan nemen
 • Uitgebreide pensioenregeling
 • Aansluiting onder CAO wat de nodige mooie voordelen met zich mee brengt
 • Collectieve voordelen voor jouw zorgverzekering

Naast deze praktische voordelen, hebben wij een eigen AVEX Academy die je faciliteert in het volgen van trainingen in de benodigde kennisgebieden en producten ter ondersteuning van jouw persoonlijke ontwikkeling en carrière!

Je komt te werken in een enthousiast team waarin samenwerking en werkplezier voorop staan en er ruimte is voor eigen inbreng en visie.


Over AVEX

AVEX is een vooruitstrevend familiebedrijf met hoofdkantoor in Breukelen en vestigingen in  Zwolle, Utrecht, Den Haag, Brussel en London. Al meer dan 35 jaar leveren wij onze klanten innovatieve audiovisuele IT oplossingen voor projectinrichting en verzorgen het onderhoud daarvan. Maar dat niet alleen. Ook bij evenementen bieden wij alle audiovisuele eventsupport, zowel nationaal als internationaal. Vele “Top 100” bedrijven worden door onze 250 collega’s voorzien van de beste creatieve oplossingen.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie van AV Technicus Events? Laat dan je gegevens achter via het sollicitatieformulier. Heb je eerst wat vragen die je wil doorspreken? Neem dan contact op met Tim de Vries (recruiter) via 06-51937357.

Op locatie
 • Breukelen, Utrecht, Nederland
AV-techniek

of